PIL v Pythonu

A tak jsme zase jednou programovali na cvičeních z Pythonu. Na tom by nebylo nic nenormálního, kdyby ovšem ona knihovna PIL fungovala a neměla problém s našimi milými okny.


 

Nejspíš oficiální stránky knihovny jsou tady http://www.pythonware.com/products/pil/. Stačí si vybrat správnou verzi Pythonu.

 

Bylo by to ovšem příliš jednoduché, kdyby to fungovalo. Co se týče 32bitových systémů, není problém (nebo jsem na něj nenarazila). Problém se skrývá v 64bitové verzi, kdy mi instalace hlásila skvělou věc:

Python Version 2.7 required which was not found in the registry

Chvíli jsem na to koukala s výrazem „Já nemám Python 2.7? A s čím celý semestr pracuju, ty chytráku?“ Nebyla by to správná chyba, kdyby o ní neexistoval záznam na Stack Overflow. Věta „Apparently (having faced related 64- and 32-bit issues on OS X) there is a bug in the Windows installer.“ mě upřímně pobavila. Nicméně jak jsem si pročítala řešení, říkala jsem si, že se v registrech hrabat nechci. Chvíli jsem se to snažila vyřešit jinak, ale tento postup byl špatný (i když nejspíš jenom z části), to tu však raději popisovat nebudu. Až mi náš milý Vítek poradil, že s nějakým jiným kolegou v místnosti našli (přes Stack Overflow, samozřejmě) tento odkaz: http://www.lfd.uci.edu/~gohlke/pythonlibs/#pillow. Pomocí hledání na stránce (je tam toho opravdu hodně) si najděte „Pillow“, zvolte vaši verzi Pythonu a instalujte. Už by to mělo fungovat. :) (Note: use ‚from PIL import Image‘ instead of ‚import Image‘.)

 

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..