Zkoušky, LoL, Korektor a Python

Zkouškové ještě ani pořádně nezačalo a já už mám za sebou tři, respektive čtyři zkoušky. Jednu z nich mám za sebou neúspěšně, další mít musím, protože byla neskutečně triviální (ať žije hiragana), no a poslední Grammar Nazi test… možná jsem ho neměla tolik podcenit, uvidíme. Každopádně je pátek dvě hodiny ráno (tedy vlastně sobota) a mně se nechce spát. A mám chuť psát. 

 

Fakt, že jsem začala hrát League of Legends, už snad nikoho nemile nepřekvapí. Není příliš překvapivé, že se to stalo, můj milý tatínek ALiEN a moje milá maminka jastrab se snažili opravdu přesvědčivě. A ve chvíli, kdy mě dostali na TeamSpeak, to už bylo jenom otázkou času. Dnes je to vlastně týden, co jsem s tím začala. Mimochodem, jastrabovi vážně děkuji, že mě k tomu dotáhl právě v okamžik, kdy začaly zkoušky a kdy bych se měla věnovat škole. A mám pocit, že mi to strašně nejde. Prý: „… když ona neposlouchá!“ To není pravda, já poslouchám, ale občas mi uteče pozornost a pak je to v háji. Jsem zvědavá, jak dlouho to bude mé rodiče, i chlapce a Katie na TS se mnou bavit. Jasně, hraju týden… ale prostě si připadám jako strašná lama. No a taky moje myš je skvělá – pravé tlačítko mi dělá dvojkliky a levé tlačítko funguje jenom, pokud se mu chce. Ale pořád lepší než touchpad, to uznávám. A ještě jednou se omlouvám Aurimu, že to pro něj byl takový šok.

 

Marně přemýšlím nad věcí, která mi v poslední době vážně jde. Ve škole lamím, ve hrách lamím a začínám mít pocit, že i v mezilidských vztazích lamím. Asi budu muset udělat nějakou pořádnou korekturu, abych si zase trochu nahnala sebevědomí. Co se týče mého grammarnazismu, mám pocit, že je čím dál horší. Jednou vážně skončím jako Korektor. Čehož se děsím, nechci, aby mě lidi kolem mě přestali mít rádi. A vím, že už teď jim občas lezu na nervy. Po zkouškách mám v plánu naučit se po slovensky, abych mohla pořádně drbat i do jastraba, některé jeho tvary se mi vážně nezdají. A samozřejmě že jeho slovenčinu taky chytám, když spolu mluvíme, chtěla bych ji tedy ovládat aspoň trochu inteligentně.

 

Další věc, co mě napadá – Python. Ten jazyk je možná skvělý, jak tvrdí spousta lidí, ale já se prostě pořád nemůžu dostat přes to, že mě akorát tak vytáčí. I když mě tak napadá, že je to možná mou vlastní blbostí. Asi jsem od svých mladých let v Javě a C# solidně zhloupla. Nejsem schopná napsat základní věci, a když se podívám na svůj starý kód, nerozumím mu. Nevím, co se mnou je.

 

Hmmm, nechtěla jsem napsat příliš krátký blaf, ale koukám, že jsem už skoro na pěti stech slovech, raději toto moje stěžování ukončím. Poslední příspěvky byly víceméně jenom reporty z conu (aneb kde a s kým jsem zase chlastala), tak jste si snad zase užili můj krásný výlev po delší době. :)

______

Dopsáno a doeditováno v 2:57, omluvte tedy veškeré možné chyby, které mé oči už odmítly postřehnout.

 
 

4 Comments

  1. neprudic 17.12.2013 Reply
    • XimaraAuthor 17.12.2013 Reply
  2. Jastrab 17.12.2013 Reply
  3. XimaraAuthor 17.12.2013 Reply

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..