A jak plynul rok 2013?

Rok se s rokem sešel a 24. 12. to bylo přesně 365 dní, co vlastním tuto svoji krásnou doménu a vyplivnu sem občas nějaké ty kecy. A nepřestává mě překvapovat, že to tu občas někdo čte. Svým milým čtenářům přeji zpětně veselé Vánoce a šťastný nový rok. :) A co všechno se za tento rok stalo?

Leden

Mé první zkouškové. První semestr byl celkem pohodový, takže zkouškové taky víceméně pohodička, většinou jedna zkouška týdně, času na přípravu tedy spousta. Také probíhaly již tradiční PLINové sessions nad tématy z nadcházejících zkoušek. Krom jiného se staly i dvě celkem zásadní věci. Zaprvé mě edison a naši milou manku dotáhl na sraz brněnských otaku. Respektive poprvé jsme tam šly s tím, že uděláme edimu ostudu. Seznámily jsme se tu se spoustou divných protetických votaku a všichni tři jsme tam začali občas chodit a se začátkem semestru stále více či méně pravidelněji. Nejdůležitější pro mě bylo seznámení s ledmanem, viz dále. Zadruhé mě (opět) edison dostal nejdříve na Konatu jakožto korektorku wiki (posléze jsem se stala i korektorkou novinek a ještě později i Astrakových recenzí funsubů), posléze i k Sunsubu jakožto korektorku k anime sérii Psycho-Pass a Paddymu (ano, stále ještě nejsem uvedena na stránce staffu, protože jsem líná o sobě něco pěkného napsat). A v neposlední řadě jsem začala chodit na IRC.

Únor

Konec semestru a narozeniny naší spolužačky přinesly úžasnou možnost první semestr řádně zapít. Byla to parádní třídenní akce. A hned potom nástup zase zpátky „do rachoty“.

Březen, Duben

Krátce to shrnu slovy – spánek, škola, hospoda, deprese, animu, fansub. A v dubnu taky trojitá oslava ediho narozenin – jedna sunsubí, kde jsem se seznámila s individui obývajícími planetu SS. Ze začátku to bylo takové… rozpačité z mé strany, ale zapadla jsem do rodiny. :3 Druhá během pokodifikačního pivka (ano, z pokodifikačního piva se stal Termín s velkým T). No a třetí, řekněme „oficiální“ PLINová, která pro mě ve výsledku nebyla zrovna příjemná. A ještě si matně vzpomínám na jistou smažící party. :) A ještě vlastně nesmím zapomenout na Trpaslicon 2013 (z něhož report nemám), anžto můj první con.

Květen, Červen

První věc, co mě napadá, je Majáles. Vyrazila jsem tam se svými spolužáky a náramně jsme si to užili. Počítám, že Majáles 2014 bude taky náš! A ještě ten týden se konal Animefest. Con to byl můj druhý, první animecon. Znovu jsem viděla lidi od SS, na než jsem se těšila, a také jsem se seznámila s částí otakulandu (nedá se ale říct, že bych si z toho něco pamatovala, z Natsu mám vzpomínky o něco jistější). Ovšem nejít z pátku na sobotu spát byla asi chyba, povedlo se mi tam dorazit a získat antibiotika. Svou pravidelnou jednu nemoc ročně jsem tedy odbyla během zápočtového týdne. V pondělí, úterý a pátek jsem totiž psala zápočtové testy (ano, jistě si dovedete představit tu přípravu vzhledem k nemoci a AF), ve čtvrtek jsem pro změnu jela do Brastislavy na exkurzi do Slovenského národního korpusu. A pak následovaly další zkoušky až skoro do konce června. Ale stala se ještě jedna celkem zásadní věc, nějakým způsobem se stalo, že jsme se s ledmanem začali sbližovat, až jsme skončili spolu. Když jsem nad tím kdysi přemýšlela, nebyla jsem schopná dojít do přesného data, kdy to bylo pořád jenom takové oťukávání a kdy už to bylo pevně dané. Každopádně musím říct, že mi to v tu chvíli dodalo hodně sil a jsem ráda, že se to stalo. A doufám, že to bude zdárně pokračovat dál, i když jsme poměrně rozdílní. :)

Červenec

Červenec se nesl v duchu líné snahy najít si brigádu a taky neustálých schůzek s J. V srpnu už toho času bylo míň, ale pokračovaly jsme v tom zdárně. A také samozřejmě dny a teď už celé víkendy strávené s ledmanem.

Srpen

Se začátkem srpna přišlo stěhování. Odstěhovala jsem se z odlehlé části Brna do poněkud bližší lokality a jsem zde spokojená. Rozhodně se stěhovat neplánuju, alespoň prozatím. První víkend se konala velká grilovačka u chill na zahradě. Účastnil se nejen sunsub, ale i lidi ze sekaie a další. Jak to říct… Byl to fajn víkend, jen škoda toho, že si nepamatuji sobotní večer. Od dalšího víkendu jsem pobývala ve své vsi, protože mí rodičové odjeli na dovolenou a někdo musel hlídat dům. Samozřejmě jsem tu nebyla sama, nejdřív přijel ledman, poté manka s edim. Další týden hurá zpátky do Brna a o víkendu nás čekal Natsucon. A nesmím zapomenout, že jsem během srpna byla hlavou Konaty. ^^ Pánové odjeli do Japonska a já byla jediná odpovědná osoba po ruce. Kvalita článků sice šla občas od desíti k pěti, ale vydávat jsme nepřestali, dodrželi jsme minimálně pravidelný jeden příspěvek denně. Jednou se nám dokonce povedlo vydat dva plus další dva reporty z Japonska.

Září

Začátek mého třetího semestru na VŠ se konal na Odborném workshopu v Baldovci. Aneb snaha programovat v Pythonu, jenž tak nemám ráda. A taky, jak to nazvat… (ne)povedené prvákoviny. Měli jsme naplánovaný termín na poslední víkend v září, ale ejhle ono se to krylo s Manifestem! Tak jsme tedy termín posunuli o týden dopředu, což už zase nevyhovovalo některým, ale pořád jsme to řekli minimálně měsíc předem. Nakonec sešlo z plánu jet na Vranov a zůstali jsme v Brně hezky u Mikiho ve Spodku. Účast byla přiměřená a na druhou stranu dorazili i lidé, kteří by rozhodně nikam nejeli. Další víkend následoval Manifest v Ostravě. Z toho jsem report nepsala, ono taky o čem taky? :D Klasický hospoda con, setkání s spoustou lidí, namátkou Veve, Omaj, SiMiK, Mondy, Astrak, Cirdan a další, spousta piva, kritika překladu, …

Říjen, Listopad

Krom neustálých problémů s Pythonem, Prologem a dalšími blbostmi do školy, jsem se dostala k anotacím pro Seznam.cz. A tuším, že říjen byl měsícem, kdy jsem si pořídila svého krásného Bobana. :3

Listopad byl nabitý. Konaly se hned dva cony – nejdřív Akicon v Praze a o dva týdny později následoval Whocon v Brně. V neposlední řadě také moje narozeniny, kdy jsem dosáhla krásného věku třinácti let. A spolužáci mě nemohli dárkem potěšit víc – před nějakou dobou jsem ztratila svůj stříbrný přívěsek ve tvaru písmene M, jež jsem dostala od své babičky už hodně dávno. Nevím, koho z nich to napadlo, ale dali mi emko. :)) Proběhly i nějaké další anotace pro Seznam.cz; ale především jsme objevili Scalu naslepo, na niž jsme začali pravidelně chodit. A nesmím zapomenout na jednu velice důležitou věc, po třinácti letech jsem konečně poznala své rodiče – jastraba (maminku) a ALiENa (tatínka). Ze začátku si pořád vyhrožovali rozvodem, ale v poslední době je to už lepší a já kvůli nim nemusím trpět. O:)

Prosinec

Prosinec začal býti celkem krušným měsícem. Pomalu, ale jistě mi začalo docházet, že zkouškové je za dveřmi. Ve dvou zápočtových týdnech (filda a informatika no…) mě čekaly nakonec čtyři zkoušky, pátou jsem si na poslední chvíli raději zrušila. Úspěšně jsem zakončila jenom jednu, ale zato aspoň za A. Musím říct, že stejně jako minulý rok se i tentokrát v prosinci stalo něco zásadního. Jastrabovi se povedlo mě dotáhnout na TeamSpeak a v tu chvíli už byl jenom krůček k tomu začít hrát LoL. Jsem zvědavá, jak dlouho mě to bude bavit, zatím mě to celkem chytlo. A nějakým omylem se mi povedlo k tomu přesvědčit i Auriho, přestože LoLko do té doby nesnášel. :D

Po předtermínech následovala cesta domů, kde jsem pobyla celý týden, na rozdíl od všech předchozích návštěv, kdy jsem tam byla maximálně 24 hodin. Pak hurá zpátky do Brna oslavit Vánoce s ledmanem. Oslavit silvestr jsme se rozhodli v Praze u Mondyho s Veve, Aurim (O.o), Garaxem, Astrakem a dalšími. V rámci tohoto výletu se konalo i první osobní setkání s tatínkem. ^^

 
 

Je pár věcí, u kterých bych chtěla, aby byly v tomto roce jinak. Jak se ale znám, tak se je změnit nepovede. Žádná předsevzetí si nedávám, stejně to nemá cenu. Budu jenom doufat, že se mi třeba letos povede překonat vlastní lenost. :) Uvidíme za rok.

17 Comments

  1. Aurielle 5.1.2014 Reply
    • XimaraAuthor 5.1.2014 Reply
      • Jastrab 5.1.2014 Reply
        • Ximara 5.1.2014 Reply
          • Jastrab 5.1.2014
          • Ximara 6.1.2014
  2. Aurielle 5.1.2014 Reply
    • XimaraAuthor 5.1.2014 Reply
  3. Aurielle 5.1.2014 Reply
  4. Jastrab 5.1.2014 Reply
    • Ximara 5.1.2014 Reply
      • Jastrab 5.1.2014 Reply
        • Ximara 6.1.2014 Reply
    • Aurielle 6.1.2014 Reply
  5. chill 6.1.2014 Reply
    • Ximara 6.1.2014 Reply
    • Aurielle 6.1.2014 Reply

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..