Týden devátý… dovolená!

Jestli milí čtenáři čekali, že půjdeme chronologicky, tak to v žádném případě. Bylo by to moc snadné.

Jak jsem již zmínila minule, s ledmanem jsme se vydali na dovolenou do Jižních Čech, přičemž jsme sídlili v penzionu v Českých Budějovicích. Pondělí jsme strávili na cestách a obchůzkou Budějic a výšlapem na Černou věž (taky jsou památky v pondělí zavřené, tak jsme neměli moc na výběr). Večeři jsme si dali v minipivovaru na Krajinské 27, který můžu vřele doporučit, skvělé jídlo a výborné pivo.

V úterý jsme se vydali na pouť do Českého Krumlova, ale stihli jsme jenom zámek (prohlídku, věž a muzeum) a art centrum Egona Schieleho, a tak jsme se do Krumlova vydali i další den. To jsme stihli obejít Muzeum fotoateliér Seidel (moc povedené), regionální muzeum a kláštery minoritů a klarisek. V úterý jsme obědvali ve vegetariánské restauraci Laibon a ve středu jsme si dali do nosu kapra v místním pivovaru Eggenberg, v němž měli výborný nakouřený tmavý ležák.

Ve čtvrtek jsme vyrazili na Hlubokou, na kterou jsem se těšila asi nejvíc. Nevím, čím to bylo, ale byla jsem asi trochu zklamaná… Ze zámku jsme zamířili do Zoo Ohrada. Musím říct, že mi výběhy pro zvířata přišly strašně malinké… V zoo jsme také obědvali.

Pořád jsem rozmýšlela, jestli Tábor, nebo Třeboň. Nakonec v pátek vyhrála Třeboň. Navštívili jsme zámek, přičemž jsme si vychutnali dokonce dvě prohlídky, ale musím říct, že okruh A mě poměrně zklamal. Ledman si nemohl nechat ujít výstavu Adolfa Borna, a tak jsme po obědě v řízkárně Kopretina (moc dobré řízky měli), vyrazili tam. Pak nám před nosem zavřeli radniční věž, takže jsme se procházeli po zámeckém parku a koukali na kapry v rybníku Nevděk/Svět.

V sobotu jsme zamířili do Jindřichova Hradce. Jaké to překvapení, že zde nebyli skoro žádní tůristi, přitom je místní zámek třetí největší v republice. Ovšem neberte to jako stížnost, bylo to super. Moc pěkná byla nově koncipovaná prohlídka gotické části zámku. Po prohlídce města z vrcholu hradní černé věže jsme se vydali na oběd do restaurace Pod Věží, již nám doporučil Paan. Ten se k nám přidal a nabídl nám, že nás sveze na Červenou Lhotu (červenou, w). Avšak měli jsme v plánu ještě muzeum fotografie a muzeum československé armády v roce 1938, a tak jsme se domluvili na další den.

V neděli jsme se tedy, naprosto neplánovaně, podívali na Červenou Lhotu (:3), kam nás Paan vzal autem. Původně bylo v plánu jen jet domů za milou potvorou, takže oživení v podobně dalšího výletu bylo super. A taky to aspoň trochu předělilo tu předlouhou cestu z Budějic do Brna.

Na pár „povedených“ fotek se můžete podívat níže v galerii. A report z Gruzie stále čeká…

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..