Rok 2014 v životě jedné nejmenované dívky

Nevím, co se stalo, ale málem bych zapomněla na klasické shrnutí uplynulého roku. O půlnoci při sledování těch barevných světel na obloze jsem si připomněla, že bych něco snad mohla sepsat. Ať mám aspoň nějaký ten příspěvek na blogísku, když mám doménu zaplacenou na 5 let, w. Tak, jdu otevřít kalendář. Tentokrát to vezmu po ročních obdobích a rovnou k tomu přidám i nejoblíbenější animu ze sezóny.

Zima

Rok začal jako obvykle zkouškovým obdobím. Možná to částečně bylo i mým ne moc dobrým psychickým stavem, ale prostě nevydařilo se úplně tak, jak bych chtěla. Několik zkoušek jsem opakovala, jednu jsem dokonce neudělala vůbec. Ona úžasná morfologie mě znovu čekala tento podzimní semestr, zkouška z ní přijde na řadu 12. 1., tak mi držte palce.

V únoru začal další semestr, ze zajímavých předmětů bych zmínila japonskou kulturu ve filmu či Moderní značkovací jazyky (MoZnaJa jsme tomu říkali) s christofem jakožto vyučujícím. Také jsme s mankou chodili v rámci školy plavat a (bohužel) se ani jedné nepovedlo utopit se. Také se náš klasický trojlístek (já, edi, manka) upsal do dialektologie, ale teda žádní vážení dialektologové se z nás nestali. A samozřejmě námi všemi oblíbené korektorky. :3

Ze zimní sezóny 2014 mě nejvíc oslovilo Noragami, ale jinak jsem vlastně nic jiného neviděla.

Jaro

Březen se již klasicky nese ve znamení Trpasliconu (letos mám i report!). Na začátku března jsme také měli v Praze sraz s chill, která byla se na chvíli vrátila z Japonska, kde byla na studijním pobytu. Byl celkem zážitek jet domů poslední vlakem z Prahy. Ve vlaku jsme totiž potkali strojvedoucího v roli normálního cestujícího, takže jsme si celkem zajímavě popovídali.

V rámci projektu do MoZnaJa jsem se domluvili s christofem a pro Animefest stvořili Social Wall. Byla to úžasná spolupráce mezi Aurim, edim, mankou a samozřejmě mnou. Zabít jsme se chtěli jenom párkrát, ale výsledek stál rozhodně za to. Mnoho lidí si to chválilo a líbila se jim naše idea. Do příštího ročníku to samozřejmě plánujeme nějak vylepšit, možná přidat nějaký ten easter egg?

AF by nebyl správný con, kdybych si volný vstup na něj nezasloužila prací už před akcí. Kromě Social Wallu jsem se podílela na korekturách. Jak FestZinu, tak také samozřejmě titulků. S Paddy (nechť je mu země těžká, protože nepřekládal druhý PP) jsme si pohráli s (překvapivě) hraným filmem Hentai Kamen (přeloženo jako Superúchyl).

Na začátku května mě kromě AF čekaly také přijímačky. Abych si tak nějak pojistila svůj studentský status, podala jsem si přihlášku na KISK (Informační studia a knihovnictví). Můj výsledný percentil byl dost podobný jako ten před dvěma lety, kdy jsme se na vysokou hlásila ze střední, takže jsem tu překvapivě nezhloupla.

Také jsem si vyzkoušela, jaké to je ve volební komisi během voleb do Evropského parlamentu. Zajímavá zkušenost, málem mě ale stála F z lexikologie. Naštěstí jsem byla natolik moudrá, abych si tu zkoušku zrušila. Ano, a po AF klasicky začalo jarní zkouškové období.

Na jaře jsem toho sledovala trochu více, podle mě nejlepší byly tyto kousky: Black Bullet, Selector Infected WiXoss a No game no life. V posledním zmíněném mi vadilo všudepřítomné poprsí. Nesmím ale zapomenout zmínit třeba i Čaiku Trabantu nebo Ping Pong.

Léto

Zkoušky dopadly dobře a u mě stala nutnost hledat si práci. Nejen pro to, abych zaplácala prázdniny něčím užitečným, ale také s potřebou zaplatit nájem. ledman totiž přišel s nápadem, že si najdeme nějaký pěkný byt a budeme bydlet spolu. A tak jsme se vrhli do hledání bytu a já do hledání práce. Po několika pohovorech a neúspěšných pokusech jsem se nakonec usídlila v Okayi, oficiálně jakožto administrátor e-shopu, ale jinak je to víceméně práce copywritera. Je to solidní pozice a i celkem dobře placená, nemůžu si moc stěžovat.

No a stručně řečeno, od srpna bydlím s ledmanem v bytě bez otravných spolubydlících. A abychom tu nebyli sami, pořídili jsme si krásné rezavé koťátko, které dostalo jméno Taiga. Malé a roztomilé ale bylo jenom chvíli, teď sic je ještě kotě, ale už je to pěkný ďábel.

Jak jsem již zmínila, prázdniny pro mě proběhly celé celkem pracovně. V srpnu mě ovšem čekaly dvě akce a obě byly celkem povedené. Jednak chillovačka, tedy grilovačka u chill v Řevnicích, jednak Natsucon. Na Natsu jsem se opět podílela na opravách titulků, ale také jsem chill pomohla s jakuzou, celoconovou hrou.

Z letní sezóny u mě jednoznačně vede Zankjó no Terror a Barakamon. No a pak také Free! Eternal Summer. Měla jsem relativně čas, tak jsem toho sledovala poměrně hodně.

Podzim

A pak přišel podzim. Začátek semestru jsem zahájila již podruhé na Odborném workshopu, který se pro PLIN pořádal asi naposledy. Tentokrát jsme si vyzkoušeli větší skupinové projekty. Já se naučila s kaskádovými styly a ediho jsem chtěla zabít jenom občas. A následovalo téměř nemožné. Snaha skloubit dva studijní obory a práci. Nějak se mi to ale vedlo, přežila jsem to. Horší teď bude to zkouškové… Zařídila jsem si také téma bakalářské práce, ale teď nemá moc cenu to rozvádět – ještě jsem pořádně nezačala a co bych psala do reportu za rok?

V říjnu mi můj milý chlapec odletěl na dva měsíce do Ameriky a v tu chvíli se z mého života stala jedna velká party. Ne, dělám si srandu. :D Ale pár akcí bylo, to zase ano. Třeba moje oslava narozenin, w.

Také nás čekal další con, Akicon PODZIM, ze kterého mám též report! :D Také jsem byla na DataConfu, konferenci o datech, a to všech možných. Velice jsem si ji užila a těším se na další ročník. Nenechali jsme si ujít ani druhý brněnský křest Korektora.

Na podzimní sezónu jsem neměla moc čas, ale jasné bylo pokračování Psycho Passu a Selektorek a jako bonus Parasyte.

Prosinec by šel lehce shrnout slovy – 50% úspěšnost u zkoušek, přílet ledmana domů, Vánoce a rodinné návštěvy.

Děkuji všem, co si přečtou ty bláboly, co tu občas vyplodím. Ať je následující rok ještě lepší, jak ten minulý! :)

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..