Plány na léto 2016

Jsem evidentně nenapravitelná. I když jsem si řekla, že budu přispívat víc, tak se k tomu pořád pořádně nemám. Od posledního příspěvku se toho stalo poměrně hodně.

Dobré věci, i ty hodně zlé a nečekané. Kromě uplynulého Animefestu a naprosto nečekaného odchodu Auriho na věčnost (stále na tebe myslím) bych asi i zmínila konec v práci. Nedá se říct, že by mě vyhodili, prý se mnou byli spokojení, ale prostě mi neprodloužili smlouvu. Ale určitě se ozvou, až se znovu rozjede projekt, jestli mě teda budou potřebovat.

Rozhodla jsem se, že budu naivní a počkám, jestli se mi na konci prázdnin ozvou. Co to znamená? Tři měsíce prázdnin! Skvělé! Ale je tu trochu problém – jsou to též tři měsíce bez stabilního příjmu. Trochu se ve mně praly dvě části, jedna si chtěla užívat volna a nic nedělat, protože toho jsem si v posledních měsících moc neužila, za to druhá část váhala, jestli je to dobrý přístup, že mi ty finance budou chybět, a chtěla hledat novou práci. Ve výsledku tak nějak zvítězila ta první (přece jenom jsem evidentně lenoch), ale druhá občas vystrčí růžky a dovede mě do nejistoty.

Na druhou stranu, zase takové volno zatím nemám a možná ani pořádně mít nebudu. Ještě pořád nemám za sebou zkouškové. V pondělí mě čeká poslední zkouška, třetí pokus. Nedělám si z toho moc velkou hlavu, ale investovala jsem do toho předmětu dost času, tak bych ho, sakra, mohla dát. Musím dodělat jednu seminárku a napsat dva články na Wiki jako ukončení dalšího předmětu. A Miloš nám práci zadá bůhví kdy, takže to budu určitě dohánět v září před uzavřením známek.

S nulovým příjmem to taky nebude tak hrozné, jak jsem přednesla. Zpracovávám články pro jednoho známého, který mi za to platí moc hezky. Jenom se k tomu vždycky nemůžu dostat. Myslím ale, že vidina klesajících financí na mém účtu mě celkem bude motivovat.

Pořád mám ale pocit, že mám spoustu volného času. Co s ním hodlám dělat? Samozřejmě, činností je spousta. Na léto mám ale v plánu především dvě věci (kromě čtení, prokrastinace a snad i po dlouhé době hraní). První z nich je letní škola generativní lingvistiky v Gruzii ^^.

Druhou je přechod na „zdravý životní styl“. Jo, zní to hodně nadneseně, ale prostě jsme se s Veve rozhodly, že to tak nejde dál a pokusíme se zhubnout. Přiznám se, že zatím jsem z toho taková… nadšená. Hledám různé recepty, dělám si seznam věcí, co musím vyzkoušet. Abych nezůstala jenom u jídla, tak jsem se rozhodla, že budu chodit 2–3× týdně plavat. Plavat jsem chodila již dřív s mankou, ale nějak jsme v tom ustaly. Je tedy na čase v tom pokračovat. Ještě přemýšlím, jak vyplnit dny, ve které neplavu.

Samozřejmě to znamená omezení spousty věcí. První na ráně je mé oblíbené pivo. Pohled na kalorické tabulky piva mě moc nepotěšil. Přemýšlím nad tím, že v hospodě budu pít raději červené víno, nebo vodu. Já fakt nevím. :D Ale zase na druhou stranu, asi není úplně třeba to extrémně přehánět. Hlavní bude, když si nedám kousků šest, ale třeba jenom tři, nebo dva. Na tom zapracuji, pro začátek by to mohlo stačit.

Jak jsem již zmínila, jsem nenapravitelná a nadšená a mám potřebu své nadšení sdílet (hlavně to do jídla). Twitter se mi tím moc spamovat nechce a Facebook už vůbec ne. Koho to taky zajímá, že. Ale když už mám ten polomrtvý blogísek, využiju jej. Vzhledem k tomu, že budu mít spoustu volného času, mohla bych tak jednou týdně napsat nějaký příspěvek o tom, jak se mi daří plán uskutečňovat. A protože jsem v poslední době hrozná s focením jídla (zpravidla ale jenom doma a pro vlastní potřebu), tak pravděpodobně budu zveřejňovat i nějaké fotky toho, co se mi povedlo. I s recepty, samozřejmě. Snad omluvíte kvalitu mého mobilního foťáku.

Nebudu už protahovat tento příspěvek, tak se v nejbližší době můžete těšit na to, co jsem měla dobrého tento týden. :)

P.S. Je mi jasné, že to nikdo nečte a já si to píšu sama pro sebe, ale aspoň pro dobrý pocit.

P.S.S. Kromě zmíněného bych se taky chtěla trochu opřít do fansubu, tak uvidíme.

2 Comments

  1. ovesná vločka 16.6.2016 Reply
    • Ximara 16.6.2016 Reply

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..